Eilen perjantaina starttasimme Jaanan kanssa jälleen Tallinnaan rentoutumaan ja tietysti lankaostoksille. Pitäähän sitä lomalaisen vähän oleillakin... Päivä oli oikein virkistävä henkisesti, fyysisesti vähän raskas kun rampattiin katuja ristiin rastiin nyssyköitä raahaten. No, en valita :) Karnaluksiin suuntasimme ensin ja se matka tehtiin taksilla, koska aikaa piti säästää. Huima ero taksien hinnoissa on, vaikka aina on kysytty taksa etukäteen. Viimeksi maksoi 10 euroa, nyt oli ainoastaan 5.30. Vaikka eihän se kymppikään hirveästi ole kahdelta ihmiseltä. Vai meneeköhän hinta matkustajien mukaan, meitä taisi viimeksi olla samassa taksissa neljä naista. No oli miten oli, ensin siis Karnaan ja munhan piti ostaa sieltä vaan parit puikot ja PARI kerää lankaa...kuinkas sitten kävikään...heh! Löysin Mandy color -lankaa ihan vahingossa ja riemu oli melkoinen, sitä kun ei Suomesta enää saa ja mua oli jäänyt kaivelemaan eräs bolero...enhän mä muistanut minkä verran siihen menee lankaa, niin piti ostaa reilusti varuiksi (kaksi pakettia), no hinta ei kyllä päätä huimannut, vähän reilu euron/kerä. Sitten ostin toista puuvillasekoitelankaa, Punto shine, sitäkin ostin paketin kun hinta oli yhtä alhainen. Tarttui sieltä yksi kerä Stepiä ja pari kerää karvalankaa mukaan. Ja sitten ne parit puikot, yksi Soft touch -koukku, vähän silmukkamerkkejä. (Puu ja putuka poodista puunappeja ja kanapeet on ruokapaikan edessä olevasta herkkukaupasta).

Sen jälkeen lampsimme erääseen kauppaan joka on Müürivahen käsityöloosien vastapäätä. Siellä on villaa, lankaa, käsitöitä, aivan ihanat kaitaliinat jäivät sinne odottamaan ensi kertaa ;) Piti ostaa vaan nämä huovutusvillat...langat tarttuivat vahingossa mukaan

Lopuksi nääntyneinä ja nälkäisinä menimme Kuluaar-ravintolaan syömään ja paikka oli oikein viihtyisä. Söimme pitkän kaavan mukaan kaikessa rauhassa. Otin alkupalaksi valkosipulileipiä, voi taivas ne olivat hyviä! Olin jo hotkaissut niistä osan kun muistin kameran! No ne jäi nyt sitten kuvaamatta, mutta olivat tummasta leivästä tehtyjä paahdettuja leipätikkuja joissa oli reilusti valkosipulia sekä ihana dippi mukana, nam! Pääruoaksi söin pippuripihvin (mikä oli kyllä mielestäni ohut porsaanleike), oli ihan hyvää vaikka kastike maistui aluksi vähän erikoiselta (makealta ja mausteiselta), pieni tilkka punaviiniä kyytipojaksi.

Jälkiruoaksi jäätelöannos ja kahvi. Kahvi oli pakko ottaa, olin niin tainnoksissa ruoasta etten olisi ehkä muuten pysynyt hereillä...ja se olikin niin vahvaa satunnaisesti kahvia nauttivalle, että loppupäivän pysyin vaivatta hereillä.

Keskiviikkona kaivoin pakastimesta kaikki viime kesänä äidin kanssa poimitut vatut (6.5 kg) ja mehustin ne. Jos nyt painuisi sohvalle vähän neulomaan, sitten lähden viemään äidille tuliaiset ja sieltä kummipojan 7-v synttäreille. Että ei ole tekemisen puutetta viimeisinäkään lomapäivinä